Načítám Akce

Akce na den 6. 9. 2020

Navigace pro hledání a zobrazení Akce

Navigace pro zobrazení Akce

15:00

Hrdinný kapitán Korkorán + Easy Lessons

6. 9. 2020 @ 15:00 - 20:00
Sibiř, Dukelská třída 50/123
Brno-Husovice, 614 00 Česká republika
+ Google Mapa
vstup volný
program III 2020

SeniorKino: Hrdinný kapitán Korkorán + KineDok: Easy Lessons
Hrdinný kapitán Korkorán  |  The Heroic Captain Korkorán

Režie: Miroslav Cikán
Scénář: Miroslav Cikán, Emil Artur Longen, Jaroslav Mottl
Kamera: Václav Vích
Hudba: Josef Dobeš
Hrají: Vlasta Burian, Jiřina Štěpničková, Milada Smolíková, Theodor Pištěk, Jaroslav Marvan, Světla Svozilová, Čeněk Šlégl, Helena Scharffová-Tomanová, Ladislav Hemmer, Eman Fiala, Josef Kotalík, Bohumil Mottl, Karel Němec, Karel Postranecký, Jan W. Speerger, Josef Waltner, F. X. Mlejnek, Jan Marek, Václav Menger, Josef Vošalík, Věkoslav Satoria, Karel Šilhánek, Alois Dvorský, Antonín Holzinger, Oldřich Kovář, Bohdan Lachman, Anna Švarcová, Nita Romaničová, Doďa Pražský
Střih: Antonín Zelenka
Scénografie: Štěpán Kopecký
Miroslav Cikán energicky odstartoval svou režisérskou kariéru v roce 1933 a už v následujícím roce realizoval celkem pět celovečerních snímků. Byla mezi nimi i veselohra s Vlastou Burianem – jedním z řady populárních herců, které Cikán pravidelně obsazoval do svých děl. Oblíbený komik v oddechovém snímku ztvárnil kapitána vltavského parníčku Adama Korkorána, kterému se během lázeňského pobytu shodou náhod splní letitý sen: je považován za bohatého velitele zaoceánské lodi. Riskantní hra malého českého človíčka na světáka se Korkoránovi – jak bývá v burianovských filmech zvykem – nakonec nevymstí, ale posune ho naopak výš na společenském žebříčku. V dalších rolích se v Cikánově snímku objevili i Jiřina Štěpničková, Theodor Pištěk či oblíbený Burianův protihráč Jaroslav Marvan.
.
Kapitán pražské lodní společnosti Adam Korkorán žije svými sny o tom, jak velí zaoceánským lodím, i když ve skutečnosti jezdí jen s malým parníkem po Vltavě. Ředitelství společnosti s ním má stále problémy, a tak když Korkorán odmítá odchod do důchodu, pošle ho alespoň do lázní. Na nádraží v Poděbradech však sluha z nejdražšího lázeňského hotelu omylem odveze jeho kufr se zavazadly bohaté dámy. Tím se stane, že Korkorán je pokládán za korvetního kapitána a boháče. Korkorán, oslněný přepychem, se spřátelí s admirálem ve výslužbě a začne hrát hru s lázeňskými hosty i sám se sebou. Dokonce je vyhlášen nejoblíbenějším hostem sezóny. Když mu dojdou peníze, napíše své hospodyni, aby mu poslala všechny jeho úspory. Zděšená žena se rozhodne za Korkoránem jet, a tak vyjde pravda najevo. Zničený kapitán odjede domů a čeká na výpověď, ale ukáže se, že majitelem paroplavební společnosti je admirál ve výslužbě, jeho přítel z lázní. Korkorán je jmenován vrchním inspektorem a ožení se se svou hospodyní.
www.csfd.cz/film/hrdinny-kapitan-korkoran
www.filmovyprehled.cz/cs/film/hrdinny-kapitan-korkoran
.
Easy Lessons  |  Könnyű leckék

Režie: Dorottya Zurbó
Kamera: Natalija Pavlovskaja
Hudba: Ádám Balázs
Producenti: Julianna Ugrin
Střih: Péter Sass
Zvuk: Rudolf Várhegyi
Kdo jsem? Kým chci být? Jaká mám být? Otázky, které se 17leté Kafie, honí hlavou. Před dvěma lety uprchla do Maďarska, aby ve své rodné zemi, Somálsku, unikla předem dohodnutému sňatku. Nyní je její útočiště státní dětský domov, kde se učí na maturitu a hledí vstříc další životní etapě.
Easy Lessons jsou poetickou cestou krásné mladé dívky, která se na pokraji dospělosti rozloučí se vším, s čím v rodné zemi vyrostla. Kulturní hodnoty, tabu a dogmata se rozpadají v nejneobvyklejších situacích, zatímco se snaží přizpůsobit novému životu v Evropě v Maďarsku. Jak může vysvětlit změny, které prožívá? Tento vnitřní boj se stává hlavní linkou filmu a unikátní formou přiznání.
www.csfd.cz/film/644806-konnyu-leckek
kinedok.net/cz/films/detail/110
www.facebook.com/easylessonsfilm
www.facebook.com/KineDok
www.facebook.com/KineDokCZ
.
> SeniorKino:
> 15:00 Hrdinný kapitán Korkorán (Československo; M. Cikán; 91 min)
> KineDok:
> 17:00 Easy Lessons (Magyarország; D. Zurbó; 78 min)
.
#BioSibir #promítání #Brno #Sibiř #projekce #promitani #verejnaprojekce #Sibir #kino #Bio #Husovice #HrdinnyKapitanKorkoran #dokument #komedie #VlastaBurian #Burian #MiroslavCikan #Cikan #DorottyaZurbo #magyardoku #SeniorKino #KineDok #EasyLessons #KafiyaSaidMahdi #KafiaMahdi #nemzetifilmintézet

Zobrazit více »
+ Export akcí